Ακολουθήστε μας
Κρητική διατροφή
Αρχικά, η προστατευτική επίδραση της κρητικής κουζίνας στην υγεία του ανθρώπου αποδόθηκε στην υψηλή περιεκτικότητά της σε μονοακόρεστα λιπαρά, λόγω της καθημερινής χρήσης ελαιολάδου, καθώς και στα χαμηλά κορεσμένα λιπαρά, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος. Σήμερα, αναγνωρίζεται ότι η συγκεκριμένη δίαιτα έχει σημαντικές πρόσθετες δυνατότητες, παρέχοντας τα απαραίτητα μικροσυστατικά (π.χ. βιταμίνες και μέταλλα), τα οποία είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και διάφορα φυτοχημικά, τα οποία έχουν σημαντική επίδραση πολλές λειτουργίες του σώματος και ευεργετική επίδραση στην υγεία
Μιχάλης Παναγιωτάκης (Chef) – Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής